На сьогодні друкується тираж другої збірки нашої поетеси Мирослави Мельник (Гордєєвої) під назвою "Народження Фенікса". Перша книга поетеси, " У колі вічних координат", побачила світ у 2004 році. Поезія ця натхненно, тонко змальовує найтонші порухи душі юної особистості, котра шукає свій шлях у житті, у дружбі, в коханні. Читач має змогу відчути все сум'яття ліричної героїні, простежити за її долею, за її пошуком в складному світі.
Ідеї та образи, яких ми стрічаємо в книзі близькі кожному. За словами Нестора Чира, котрий написав передмову до книги, "... вірші Мирослави Гордєєвої приваблюють не формотворчим, екзотичним подразником, а внутнішньою експресією, енергетикою слова дівочої душі, які неможливо придбати ні за які гроші - з цим треба народитися". І тут я погоджуюсь з думкою поета. Напевно, вся ідея збірки висловленя для в мене в двох рядках першого вірша : Це не вірші мої, це душа, Що згоряє у спалахах літер. Вірші Мирослави - це насправді спалах. Це світло добра, тепла, любові. Її теми найширші - від подій історичного, загальнонаціонального значення ( "Не плачте, мамо") до особистого, потаємного ( "Чекання", "Самотнє серце"). Як змінилась тематика, образність, традиції вірша Мирослави ми дізнаємось тоді, коли розгорнемо нову збірку поетеси - "Нарождення Фенікса". Вже її назва відсилає нас до вічності, до тем народження і смерті, до воскресіння. Як магічний птах фенікс відроджується з попелу і продовжує своє існування, так відроджується і... Що саме? Поезія? Держава? Доля людини? Кохання? Поетеса інтригує нас, захоплює таємницею, загадкою, котра ховається вже ось так близько, за палітуркою. Життєвість, актуальність, філософська глибина - ось що я передчуваю в цій книзі. Ми щиросердно вітаємо Мирославу з виходом нової збірки. Сподіваюсь, що вона буде другою з ...надцяти. Ми з нетерпіння чекали на її вихід, і раді сповістити вам, що презентація її відбудеться після Нового року в с.Саджавка, ймовірно, в школі. Точний час буде повідомлено додатково. Наберіться терпіння і вирушайте за автографом! |
Додати коментар
|
|
|
|